ПРОФЕСІЙНІ ЛАБОРАТОРНІ ТЕСТИ

Клієнти часто обирають продукцію Magnum через її високі стандарти безпеки. Протягом багатьох років виробництво Magnum контролюється професійними лабораторіями шляхом постійного тестування та контролю якості.
У лабораторіях проводяться функціональні випробування, включаючи випробування сили амортизації, випробування матеріалів та геометричний аналіз. Усе це робиться для забезпечення правильної роботи елементів підвіски.

ВЕРИФІКОВАНІ ПАРТІЇ ТОВАРУ

Завдяки своєму багаторічному досвіду, Magnum ретельно перевіряє кожну партію продукції. Використовуючи професійні системи та передові спеціалізовані інструменти, ми постійно контролюємо рівень якості нашої продукції.
Ми робимо це, щоб мати повний контроль наших продуктів.

ПЕРЕВІРКА ДЕМПФЕРНОЇ СИЛИ ТА ХАРАКТЕРИСТИК АМОРТИЗАТОРІВ

Перед тим як амортизатори Magnum будуть встановлені на автомобілі клієнтів, вони проходять детальні випробування. Починаючи від тестування матеріалів окремих компонентів амортизатора, вимірювання геометричних параметрів з мікрометровою точністю, до остаточних випробувань амортизаційних сил після сотень тисяч кілометрів, ми дбаємо про якість кінцевого продукту.
Довговічність і міцність кожного амортизатора визначається якістю найслабшого елемента, тому в лабораторії ми зосереджуємося на вловленні навіть найменших невідповідностей у процесі виробництва. З цією метою, завдяки повністю автоматизованим пристроям, ми можемо:
  • швидко і точно досліджувати тип матеріалів, що використовуються, шляхом спектроскопічного дослідження хімічного складу,,
  • checking the precision of workmanship of elements,
  • проводити тести амортизаційних сил для різних швидкостей і навантажень,
  • проводити статистичні перевірки якості амортизаційних зусиль.

ВИПРОБОВУВАННЯ ПРУЖИН ПІДВІСКИ В СОЛЯНІЙ КАМЕРІ

Завдання пружин підвіски – гарантувати безпеку і комфорт подорожі в автомобілі. Це важливо не тільки на самому початку експлуатації, а й після пробігу сотень тисяч кілометрів на повністю завантаженому автомобілі. Тому при випробуванні пружин підвіски ми звертаємо особливу увагу на стійкість до корозії, що значно знижує їх характеристики прогину. Для цього в лабораторії ми штучно відтворюємо умови, в яких працюють пружини в транспортному засобі: поблизу дороги, в пилу та бруді, з високою вологістю та високою солоністю.
Такі умови ми можемо відтворити у соляній камері, контролюючи температуру, тиск та вміст солі в соляному розпилювачі відповідно. Ми «зістарюємо» пружини багато годин, а потім перевіряємо, чи виконують антикорозійні покриття своє завдання і чи впливає ступінь корозії на характеристики прогину та здатність переносити перевантаження.

ПРОЦЕС ВИРОБНИЦТВА

Коли ми говоримо про якість продукції, будь то амортизатори, пружини підвіски чи щось інше, ми говоримо про здатність виробничих ліній зберігати критичні характеристики в межах допусків. Незалежно від місця, часу, сезону, температури чи висоти, виробнича лінія повинна бути стабільною, тобто нечутливою до впливу зовнішніх факторів. Це означає, що, беручи будь-який продукт з полиці, ми, як користувач, маємо право розраховувати на такі ж функціональні характеристики від першого, тисячного чи мільйонного примірника.
Щоб зробити це можливим, у лабораторії ми використовуємо методи MSA R&R, тобто методи, які перевіряють повторюваність і відтворюваність характеристик продукту. Будь-яке відхилення від правила може свідчити про погіршання виробничої потужності, що своєю чергою означає посилення контролю якості певних характеристик продукту та вживання превентивних заходів до виникнення фактичних помилок. Безпека при використанні продукції Magnum для нас найважливіша, тому наше кредо: «Краще запобігти, ніж лікувати».

СЕРТИФІКАЦІЯ

Magnum підлягає періодичній сертифікації, а якість нашої продукції підтверджується сертифікатом RAR-OCP, виданим після низки детальних і ретельних випробувань, що засвідчує відповідність технічним вимогам.
Магнум підлягає періодичній сертифікації
Магнум підлягає періодичній сертифікації

УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ В ПРОЦЕСІХ ВИРОБНИЦТВА IATF 16949

Наші заводи відповідають суворим вимогам стандартів якості, визначених технічними характеристиками міжнародного стандарту IATF 16949.
Стандарт IATF 16949

МАРКУВАННЯ ПАРТІЙ ПРОДУКЦІЇ

Кожна партія нашої продукції має спеціальний код. Чому ми це робимо? Тому що, прагнучи до досконалості, ми можемо гарантувати, що ми виготовляємо якісні продукти.
 
Якісна продукція Magnum

ВИТРИВАЛІСТЬ ПРОДУКТУ

Випробувальна машина Heckert Eu40 є одним із численних пристроїв, які перевіряють якість продукції Magnum. Вона дає змогу перевірити силу стискання або силу розриву. Це універсальний пристрій, який може створювати зусилля в діапазоні від 0 до 400 кН (кілоньютон), тобто до 40 тонн. Цей пристрій використовується для перевірки сили, яка впливає на правильну роботу запчастин, у тому числі пружин підвіски Magnum.
У лабораторії ми також впроваджуємо методи дослідження на базі випробувальної машини для циклічних випробувань. Контролюючи навантаження, кількість і амплітуду робочих циклів, ми можемо проводити випробування продукції на довговічність. Потім, аналізуючи, які елементи чи особливості продукту псуються найшвидше, ми можемо внести відповідні виправлення і таким чином підвищити його надійність.